dimarts, 28 de gener de 2014

És possible o no és possible?

Comencem... És possible o no és possible?

La pregunta us la faig perquè al final sou vosaltres qui ho decidiu. Perquè com deia Henry Ford, "si tu creus que pots o que no pots, estàs encertant". Si apostes a guanyar o apostes a perdre, estaràs encertant.

Perquè el que aposta a perdre, què és el que està fent? Quines són les seves probabilitats? Correcte, les de perdre! No és possible guanyar si ja anem amb el pensament perdedor i, no us podeu imaginar la quantitat de gent que ja està participant en el joc de la seves vides amb un pensament perdedor i després es pregunta: Per què estic perdent?

La única forma de tenir probabilitat, no la seguretat, de guanyar és participant amb un pensament guanyador. I què és un pensament guanyador? És un pensament que s'aferra a unes conviccions, entre elles:

1. Si és possible, és que decideixis a apostar. Perquè al final és una aposta, molts diuen que és una qüestió de fe: estàs disposat a tenir fe en el procés, en la vida, en els companys,... I els guanyadors aposten a que si que és possible. Perquè mentre et creguis que és possible, la possibilitat existeix. La pilota seguirà rodant, el cronòmetre seguirà funcionant, però, si algú diu: no és possible, no es pot, llavors, s'acaba el joc, la possibilitat desapareix. Per tant, si és possible!

2. Si hi ha amb què, ens aferrem a la idea que si que és possible. Aquí si que hi ha talent, aquí si que hi ha equip, aquí si que hi ha possibilitats, aquí si que tenim oportunitats, aquí si que tenim amb què. És la convicció pel valor del que som. Què ens falten coses? Què no tenim tots els recursos que volem? La resposta és si. No tenim tot el que desitgem, però si tenim amb què aconseguir-ho!

3. Ho aconseguirem, fem èmfasi amb el plural, en l'equip. L'èxit no és un joc aïllat, és un joc que es juga i es guanya en equip, som tots els que ho aconseguirem. Justament quan anem més enllà de l'individualisme, quan interposi l'objectiu de l'equip al meu, llavors, ho aconseguirem. Perquè recordo, que si el meu equip està perdent, jo perdo també.

La més important de totes les anteriors, la qual sense podríem fer possibles les altres, el que diferencia un guanyador d'un perdedor:

4. Depèn de mi, en última instància, resoldre la situació, tirar endavant, solucionar el problema, complir els objectius, aconseguir la visió,... Depèn de mi! Si, les circumstàncies i els demés afecten, som un equip! No us veieu com una víctima de les circumstàncies, ets l'amo de la teva resposta, tu has de decidir que fer, pots buscar la oportunitat! No et quedis esperant! Surt a buscar la oportunitat, vés i crea-la!

Si és possible! Si hi ha amb què! Ho aconseguirem! Depèn de mi!

VIDEO MOTIVACIONAL

"Si vols aconseguir el que encara no has aconseguit, has de fer el que encara no has intentat" Albert Einstein

2 comentaris:

  1. Molt bona reflexió i molt maco el video motivacional...

    ResponElimina
  2. Espero que molts se'l prenguin com a seu i ho tinguin en compte per aplicar-ho a les seves vides, tant en l'ambit esportiu com en el dia a dia.

    ResponElimina